Colca Canyon

13 – 14 februari 2017

Tijdens ons verblijf in Chivay nemen we de mogelijkheid om niet enkel het kleine maar gezellige stadje te bezoeken, we maken ook een trekking door de Colca Canyon.

Deze canyon is de derde diepste van de wereld, met een maximum diepte van meer dan 3000 meter. In groep en onder begeleiding van een gids dalen we op dag een af in de canyon. Na een goede halve dag wandelen staan we op de bodem van de canyon aan de rivier. Via wandelpaadjes, er zijn hier geen auto’s, wandelen we naar het iets meer stroomafwaarts liggende dorpje waar we de nacht gaan doorbrengen. Er is een zwembad en een happy hour in de bar. Het ijs tussen de groepsleden was al eerder gebroken tijdens de wandeling, en dus spenderen we samen een gezellige avond. Onze medestappers zijn allen jongeren die al dan niet voor langere tijd rondreizen. Onze familie vertegenwoordigt de jongste, maar ook de oudste deelnemers van deze tocht.

screenhunter_008

De volgende morgen staan we om 04:45 gepakt en gezakt klaar om de lange tocht naar boven (1300 meter omhoog) te starten. Tijdens het stijgen komt de zon ons wat opwarmen. We komen een kudde muilezels tegen die onderweg naar beneden zijn met voedsel en proviand voor het dorp. We verwonderen ons echt hoe deze mensen in het donker deze afdaling veilig konden afronden.

De kinderen doen het ongelooflijk goed. Ze lopen constant vooraan in de groep. De tocht is echt wel zwaar en meerdere van de minder geoefende volwassen zien zwarte sneeuw en blauwe bollen.

screenhunter_005

Tegen de vroege morgen staan we eindelijk boven. De kinderen worden uiteraard uitbundig gefeliciteerd. En terecht!

We krijgen nog een ontbijt, springen in de bus naar de condors viewpoint. Nadat we eindelijk enkele condors gezien hebben, het duurde veel te lang voor de kinderen, rijden we tot aan een thermisch bad. HEERLIJK voor onze vermoeide beentjes.

screenhunter_011

————————————————–

Pendant notre temps à Chivay (reparation xxx de notre voiture), on profite d’aller faire une randonnée.

On descend dans le Colca Canyon, le troisième plus profond canyon dans le monde. Il mesure plus de 3000 mètres, mais nous descendons à l’endroit où le canyon mesure ‘seulement’ 1239 mètres.

screenhunter_004

Nous rencontrons le reste de notre groupe, tous des jeunes étudiants. Notre famille représente les participants les plus jeunes et les plus âgés du groupe. Il faut pas dire que les autres gents nous regarde avec (dés)espoir : est-ce que la famille réussira de monter demain ?

screenhunter_003

Apres une bonne promenade, on se trouve en bas du canyon. Ici on a pas de voiture, ni moto. Toutes est transporté à pied ou par âne.

screenhunter_004

Notre ‘hôtel’ est un peu plus loin dans un petit village. L’ hôtel est équipé d’une piscine remplie avec de l’eau frais de la rivière. Quelle fête, surtout quand on découvre qu’il y a aussi un happy hour dans le bar.

screenhunter_007

Pas de nuit blanche pour nous, à 4h45 on est prêt à partir, à monter les 1239 mètres! Nos 3 chèvres de montagne suivent le guide du près et au début du groupe. Il y a des adultes moins sportives qui souffrent fort! (non, ce’nest pas moi, le plus âgé du groupe.)

Quand on arrive en haut, les enfants reçoivent des félicitations de tous, avec raison ! Quelle prestation !

screenhunter_012

Apres un bon petit déjeuner, on va voir des condors. Mais il y a pas mal de brouillard. Et les condors sont comme les Fokkers de KLM qui ne savez pas voler dans le brouillard !

On les vois quand même, après une heure d’attend ! Les bains thermiques sont notre prochaine stop. Ca fait du bien pour les jambes fatiguées.

screenhunter_010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s