Uyuni!

15/01 – 19/01/2017

Uyuni is een leuk dorpje. We sliepen daar in een hostel. De eerste dag vertrokken we we naar de Salar. De salar was persies een lake, helemaal vol water.

screenhunter_034

We zagen de touroperators gewoon in het water rijden, en wij deden ze na. S’middags, stappen we uit, doen onze schoenen uit, en eten in het warm water. Na het eten was het aan mij om te rijden. Papa vroeg of ik aan de pedalen kon, en ik zei ja. Ik heb helemaal alleen kunnen rijden. Dat was de MAX!

screenhunter_035

Op een moment, zagen we een bus rijden, en papa zei: volg die bus! Ik, ik moest volle gas geven en mijn best doen om hem in te halen. Dat was echt niet gemakkelijk!

Terug in Uyuni, splitsen we ons op: papa en Arthur naar de car-wash voor de auto, en de rest (mama, Lucas en ik) gaan in de douche en naar de Boliviaanse winkel. Zo is de winkel (mercado) in Bolivie; ze hebben elk hun stantje met grote zakken vol met groente, pastas, fruit, vlees…

De volgende dag zijn we klaar om te vertrekken. Maar LAP!, de auto is weer ziek! Hij wilt niet naar achter rijden en ook niet in versneling 4 gaan. Heel de dag werkt papa er aan. De jongens en ik kijken filmpjes om onze dag toch nog leuk door te brengen. Dat was een leuke dag. 😊
De volgende dag gaan papa en Arthur naar de mecanicer. Walter heet hij. Walter werkt ook heel de dag aan de auto. Ondertussen gaan wij nog nekkeer naar de salar. Maar deze keer met een touroperator. We zijn begonnen met een marktje in Colchani (ligt net aan de ingang van de salar). De Salar is deze keer helemaal wit.

screenhunter_025
Het is al middag, we gaan naar het zouthotel om daar de lunch op te eten. Mmmh! Het is heel lekker; quinoa met lama vlees en met gesnede patatjes, wortelen en brocolis. Na het eten, gaan we een beetje verder in de salar om leuke grappige foto’s te maken. De gids had speciaal dinausauruse mee genomen voor de foto’s, maar er werd vooral mee gespeeld door Arthur en Lucas, in het zout.

screenhunter_038

De dag ging stillekesaan voorbij. Rond 15 à 16 uur keren we terug. We zijn terug in de stad en gaan onze auto halen die klaar is.

Donderdag zijn we voorgoed weg en gaan met onze genezen auto naar Potosí om de mijnen de bezoeken.
Rianne

screenhunter_026

Een reactie op “Uyuni!

  1. Elise Laura en Pieter schreef:

    Ja, hier hebben ze het gezegde hoort er nog zand zijn. Ik vermoed dat ze ginder iets anders zeggen ;). En ideaal voor de Roover zijn jasje is dat ook allemaal niet maar het leverde wel fantastische foto’s op hoor!! XXX Elise, Laura en Pieter

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s