Slikken en doorgaan?!

Hola!

Enkele dagen verder, enkele illusies armer en vooral heeeeeeel wat euro’s armer (als dat maar goed komt met ons strikte reisbudget!)…
De voorbije dagen in Buenos Aires waren eerder bewogen.
Maandagnamiddag mochten we naar de logistieke firma die onze auto zou releasen om enkele praktische afspraken te maken. Met deze afspraken kwam natuurlijk ook een factuur. Een factuur om U tegen te zeggen! We vielen van onze stoel als we zagen wat het ons zou kosten om onze wagen door de douane te krijgen en uit de haven te mogen rijden. De prijs was meer dan 2 keer de kost van de handling fee in Antwerpen én de verscheping samen! We hadden een enorm “ripped off” gevoel en zijn dus zwaar in discussie getreden. Na wat beloftes van discounts etc zijn we ’s anderendaags teruggekeerd naar het bureautje van onze contactpersoon en zijn tot een akkoord kunnen komen. Weer een hele boel van ons reisbudget erdoor (aaauw!), maar we moeten verder. Op hotel blijven in Buenos Aires is geen optie.

Donderdag, ten laatste vrijdag, zou onze auto beschikbaar moeten zijn. Maar in afwachting besluiten we vanuit BA vliegtuigtickets te kopen naar de watervallen van Iguazú, die 1300 km ten noorden van Buenos Aires liggen. We zouden deze bezienswaardigheid sowieso doen, maar vinden het een goeie oplossing om er nu naartoe te vliegen en die kms al van onze route te kunnen schrappen. We vinden via internet tickets aan een aanvaardbare prijs en boeken deze met onze creditkaart. Safe and settled, dachten wij.
Deze ochtend, de dag van ons vertrek uit BA nr Iguazu stellen we vast dat er een probleem is met de booking. Deze is geannuleerd wegens een probleem van betaling, desondanks de bevestiging die we eerder kregen… 😁😁
De receptie van ons hotel brengt terug rust. Het is makkelijk om tickets te boeken in de luchthaven zelf net voor vertrek. Dat daar een meerprijs bij zou komen leek ons erg logisch. Dat de tickets uiteindelijk meer zouden kosten dan onze tickets Brussel-Buenos Aires was niet ingerekend. Skippen die handel en alweer de plannen omgooien! Gelukkig wil ons hotel ons nog voor een extra nachtje huisvesten en plannen we ons programma rond het ophalen van de auto.
De kinderen zijn de voorbije dagen heel erg geduldig moeten zijn. Ze hebben -tot hun grote frustratie- vaak moeten wachten voor grote mensen discussies en hebben zich heel flexibel moeten opstellen na al onze programmawijzigingen.
Onze dag morgen staat dus in hun teken. We reizen af naar Tigre, een eilandje in de Rio de la Plata net voor BA waar speel-en waterplezier ten over is voor kinderen. Hopelijk schijnt het zonnetje even mooi als de voorbije dagen en komt er niets of niemand anders roet in ons eten gooien…


Et quelques jours après, nous nous réalisons que voyager n’est pas toujours gaie. On a déjà eu nos problèmes. Après un weekend de visiter Buenos Aires, on avait envie de recuperer la voiture et commencer la route. Vue que la voiture est arrivée ce dimanche, nous étions prets de partir. Mais les Argentinas ont décidé autrement. Comme on était déjà au courant, il fallait compter plusieurs jours pour pouvoir passer la douane. Mais le plus grand problème est que la société logistique nous facture un montant super élevé! Nous avons fort discuté ce prix et on a même pris contacte avec des autres sociétés logistiques pour avoir leurs devis.
Finalement on a trouvé un accord avec la société qui s’occupe de notre voiture. Le prix a payer est toujours plus élevé que nous avons calculer, mais il faut qu’on avance!

En attendant de notre voiture, nous avons eu l’idée d’aller visiter les plus beaux cascades du monde (on dit) “les Cascades de Iguazú” en avion (au lieu de faire la route de 1300 km en voiture). J’avais trouvé des tickets par internet pour nous 5 à un prix acceptable. Mais la réservation a connu des problèmes et donc… ce matin nous nous sommes levés et ont appris que nous n’avons PAS de tickets d’avion. Grrrr!
Après un passage à la réception de l’hotel, on était rassurés. On pouvait acheter des tickets à l’aeroport le jour même. Facile!
Mais….. quand on est arrivé là, les tickets vendus coûtaient plus que nos tickets d’avion Bruxelles-Buenos Aires! Encore une fois décu… 😒
Retour à la centre ville de Buenos Aires et à notre hôtel qu’on avait quitté ce matin. Heureusement qu’ils avaient encore une chambre de famille.

Demain on prévoit une journée pour les enfants vue qu’ils ont eu plusieurs moments difficules d’être patients ces derniers jours.
Et Iguazú, on fera quand même une fois qu’on possède de notre Def.

Bonne journée à vous!

6 reacties op ‘Slikken en doorgaan?!

 1. ellen schreef:

  Auwch. maar binnenkort is dit enkel een verhaal. Een ‘och weet je dat nog? Toen we daar stonden? ‘. En als je een beetje gelooft in karma, kan je je alvast verheugen op wat nog moet komen! Geniet van elkaar. Xxx

  Like

 2. Isabelle schreef:

  Goh, da’s niet min… Maar eens jullie daar aan die watervallen staan, ben je al die problemen vergeten, ’t is daar werkelijk fantastisch! Echt één van mijn mooiste herinneringen qua natuurpracht!

  Like

 3. opma schreef:

  Zo is dat nu eenmaal met wereldreizen.
  Altijd onverwachte gebeurtenissen en meestal … minder leuke verrassingen. Zolang het maar geen verassingen zijn!
  Dat maakt “het verhaal” van zo een reis nu eenmaal spannend. Houden zo ene vooral….genieten van de uitzonderlijke momenten!

  Like

 4. Bea schreef:

  Allez dat klinkt alsof de boot vertrokken is 🙂 Maar als het een troost kan wezen… wij zitten hier ook ‘in La misère’ hoor. (flauw grapje 🙂 )
  Het is misschien valse start, maar het komt wel goed en geniet vooral met volle teugen van het avontuur. Tot hoors!(of misschien eens skype)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s