Buenos Aires

Ken je dat gevoel, je voeten versleten tot onder je knieën, misschien zelfs tot net boven je knieën? Dat is wat wij voelen na 2 dagen non stop rondkuieren doorheen ontelbare straten en wijken van een grote stad. De kinderen klagen niet, die stappen gewoon verder. Echte citytrippers!!

We hebben ondertussen Buenos Aires in verschillende, en bijna alle facetten ontdekt. Te voet, per bus, in de taxi en de metro. Als een echte wereldstad heeft ze vele gezichten. Mooie rijke buurten wisselen met arme(re) wijken, het mondaine leven steekt af t.o.v. de families – vaak met nog hele jonge kinderen  –  die op oude vuile matrassen of in kartonnen dozen slapen. ’s Avonds komen de ‘cartoneres’ buiten. Dat lijken afvalsorteerders te zijn, maar dat sorteren heeft een reden. Op deze manier redden ze de nog bruikbare zaken en etensresten voor eigen gebruik.

We doorkruisten een groot deel van de stad: via Palmero Soho (de artistieke buurt, beetje Camden Town) naar San Telmo (volkse buurt), langs de modernistische bloem, over Downtown met de Plaza de Mayo tot aan het mondaine Puerto Maduro – de opgewaardeerde havenwijk.

Tussendoor genieten we van het lekkere en exotische eten, de andere kleuren en geuren, de tangodansers op straat ‘s namiddags. Lucas zag het alsof er ‘een meneer  knopen aan het leggen was in een mevrouw’… Uhuh!

Morgen gaan we onze auto ‘vrijtekenen’ bij de forwarder van de shipping company. Hopelijk doet de douane er niet te lang over om onze auto vrij te geven, want we vingen hier al op dat dat tot 10 (!) dagen kan duren. En dat… dat zien we niet zitten.

image

‘Un kilometre à pied, ça use ça use, un kilometre à pied, ça use les souliers!’
Après deux jours de marche comme des millitaire, ou des citytrippers, nous sommes bien fatigués. Les enfants par contre montrent aucun signe de faiblesse. Ils courent, sautent, … comme des jeunes chiens  et restent toujours plaine d’énergie.

Ce matin, nous avons passé notre première matinée d’école: en ‘classe’ (dans l’hotel) mais aussi en pratique dans une belle boutique de antiquités avec des globes mondiales qui ont servis pour un petit cours de géographie sur place. Les gens autour de nous s’arrètaient et souriaient en nous regardant.

Buenos Aires est une ville très variée, avec des quartiers mondaines, des quartiers plutôt populaire, des quartiers artistiques et connaît des habitants très riches ainsi que des gens très pauvres. Les enfants sont impressionés de voir des entières familles dormir dehors sur des vieux matelas ou des cartons. Rianne a déjà preparé un petit cadeau à offrir au première famille qu’elle rencontrera demain.

Mais nous avons également vu les beautés dans les rues: des jeunes qui dansent du hiphop, le tango et des autres dances latinos à 15h de l’après-midi.

Demain nous pouvons finalement dédouaner notre Defender. Espérons que tout se passera vite, parce que nous avons déjà entendu que nous pourions attendre jusqu’à 10 jours… Et nous sommes impatients de commencer notre tour.

4 reacties op ‘Buenos Aires

  1. Nathan, Leandro & Erik schreef:

    Terwijl de hete zomer nu echt een mooie, minder hete maar nog steeds warme nazomer is geworden en de blaadjes en gras steeds meer geel worden, zijn jullie ver weg op avontuur en is de herfst slechts een schril kleurenpalet met hetgeen jullie allemaal zien aan kleur, proeven aan geur… wat een heerlijk verhaal! Geniet van alle indrukken en hopelijk vlotte afhandeling van de LandRover, misschien zijn ze gevoelig voor Belgische chocola?! We kijken alweer uit naar een volgend verhaal!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s